hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Egymilliárd rendelőkre Szegeden

Uniós támogatással újul meg az egészségügyi alapellátás infrastruktúrája Szegeden: három orvosi rendelő rekonstrukciója kezdődik el.

A korszerűsítés mellett Kiskundorozsmán új orvosi rendelőt is építenek – jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester a Tisza-parti városban. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásaiból mintegy 9 milliárd forintot fordít intézményfelújításra, bölcsődék, óvodák, iskolák, illetve egészségügyi intézmények rekonstrukciójára.

Az újszegedi Odessza városrészben, a Korondi utcában lévő orvosi rendelőt nettó 145 millió forintból újítják föl. A 210 napig tartó rekonstrukció alatt a vázszerkezeten és a tartófalakon kívül mindent kicserélnek a kétszintes épületben. Az ott dolgozó három-három felnőtt-, illetve gyermekháziorvos és egy fogorvos kérésének megfelelően még a helyiségkiosztás is változik. Teljes egészében akadálymentesítik az épületet, amelybe lift kerül, és bővítik a hét védőnő számára rendelkezésre álló helyet is – tudatta az alpolgármester.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés