hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Beválhat a járási rendszer

Egy orvos mellé jelentősebb egészségügyi szakszemélyzet kellene – mondta Rékassy Balázs egészségügyi szakközgazdász az EchoTv-ben.

A háziorvosi praxisok körülbelül öt százaléka betöltetlen, ezzel párhuzamosan hiány van orvosokból és egészségügyi dolgozókból egyaránt. Egy járási rendszer létrehozása és a munkaerő csapatba szervezése azonban megoldaná a problémát Rékassy Balázs szerint. A rendszeren belül a tervek szerint 5-10 háziorvos egy körzethez tartozna, a betegeket pedig nem kellene kórházba utalni, hanem járóbeteg-ellátás keretén belül több problémájukat is orvosolni lehetne. Ehhez egy módszertani központra is szükség lenne, amely meghatározná azt, hogy milyen problémákkal kell a háziorvosoknak foglalkozni. Amennyiben ez megvalósulna, úgy a kórházak finanszírozási nehézségei is mérséklődnének.

Az egészségügyi szakközgazdász a műsorban azt is elmondta, hogy a háziorvosi gárda elöregedett, emiatt is van szükség a rendszer átalakítására, amely olcsóbb, hatékonyabb és szervezettebb lenne – hangzott el az EchoTv-ben.

(forrás: Echo TV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés