hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Békésben járt Bábiné

Bábiné Szottfried Gabriella a védőnők helyzetét térképezi fel az országban, a Békés megyei konzultációról a beol.hu számolt be.

Júniusban jelentették be, hogy Bábiné Szottfried Gabriella húsz állomásból álló szakmai egyeztetés után aktualizálja azt a probléma- és megoldástérképet, amelyet 2013-ban  miniszteri biztosként készített a védőnők helyzetét elemezve. A Fidesz ex-országgyűlési képviselőnője, akit időközben az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnői tagozatának elnökévé neveztek ki, ezen a héten Békés megyében járt, a konzultációról a beol.hu számolt be.

Az Országgyűlési irodában tartott egyeztetést Bábiné mellett Dankó Béla országgyűlési képviselő vezette. A konzultáción közel 50 szakember volt jelen.

– Békés megyében is – mint mindenhol máshol – a bérfeszültségek érhetők tetten, az adminisztrációs terhek jelenléte, a szűrővizsgálatok kiterjesztésére, és a nemrégiben bevezetett informatikai rendszer akadozására tettek észrevételeket, javaslatokat a kolléganők – monda el a tagozatvezető a konzultáció után tartott sajtótájékoztatón. – Pozitív példával is találkoztam, ami üdvözölendő: van olyan alföldi település, ahol az egészségügyi szakdolgozói bértáblához közelítik a védőnői juttatásokat.

– A konzultáció célja, hogy felmérjük azokat az anomáliákat, problémákat, melyekkel a védőnők, védőnői szoláglatok küzdenek. A kormány kiemelt feladatként tekint a családok támogatására, s ezen belül a védőnői szolgálatokat is igyekszik támogatni – fogalmazott Dankó Béla. A politikus úgy látja, hogy a bérfeszültségi problémák a jelenlegi finanszírozási pontrendszer átalakításával a szüntethetők meg, s úgy fogalmazott „a közös gondolkodás elindult ebbe az irányba.”

(forrás: BEOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés