hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Az alapellátás is pénzhez jut az önkormányzati támogatásból

A települések feladatellátást szolgáló fejlesztésekhez kapnak segítséget, többek között a 34 háziorvosi rendelő is megújul, írja a Magyar Idők.

Csaknem háromszáz település összesen ötmilliárd forint támogatást kap intézmények fejlesztéséhez, a legnagyobb, harmincmillió forintos támogatásban 26 önkormányzat részesül, a legkisebb megítélt összeget, több mint 725 ezer forint. A pályázatok minisztériumi felülvizsgálata, majd a szakpolitikai egyeztetés alapján végül 282 önkormányzatnak összesen több mint 4,998 milliárd forintot ítéltek oda. Közülük 86 település csaknem kétmilliárd forintot kap kötelező önkormányzati feladatot ellátó intézmények fejlesztésére, felújítására, írja a Magyar Idők.
 
A központi segítségnek köszönhetően 34 háziorvosi, 12 gyermekorvosi, 21 védőnői szolgálatnak, illetve három fogorvosi ellátásnak helyet adó épületet vagy helyiséget fejlesztenek, de megújul vagy épül 22 közös önkormányzati hivatal is. A mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése érdekében 11 új sportlétesítményt alakítanak ki, valamint 18 meglévő létesítményt fejlesztenek, újítanak fel.
 
A pályázati feltételeknek megfelelő, de forráshiány miatt támogatásban nem részesülő önkormányzatok tartaléklistára kerülnek. Ha később további forrás áll rendelkezésre, akkor lehetnek olyan önkormányzatok, amelyek pályázatát október 16-ig még támogatják.
(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés