2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A bírság után sem vesz részt az oltásban az erdőkertesi háziorvos

Kiss Csaba nem azért nem olt, mert oltásellenes, arra hivatkozik, hogy a rendelője nem alkalmas oltópontnak, írja a hvg.hu az RTL Híradó nyomán.

„Jelen körülmények között, ilyen fajta oltási rendszerben, ilyen szervezetlenség mellett, ilyen feltételek biztosítása esetén” nem hajlandó beadni a koronavírus elleni védőoltást pácienseinek Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos. Az RTL Klub Híradójának azt mondta: „ha létrejönnek kórházi oltópontok, oda nyilván egy-egy napot én is vállalok”.

A doktor praxisára kedden egymillió forintos egészségügyi bírságot szabott ki a Pest Megyei Kormányhivatal, mondván, az, hogy Kiss megtagadja az oltás beadását, ellentmond az orvosszakmai, etikai és a jogi előírásoknak.

A háziorvos felháborítónak tartja a bírságot, az ügyet pedig jogi útra tereli.

Állítja: nem azért nem olt, mert oltásellenes. Arra hivatkozik, hogy a rendelője nem alkalmas oltópontnak, mert nem lehet elkülöníteni a betegeket, és lehet, hogy az oltásra érkezők épp nála fertőződnének meg. Továbbá azzal sem ért egyet, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyével még nem rendelkező vakcinát kellene használnia.

Kiss Csaba arra számít, hogy újabb bírságot kap. Amennyiben az nagyobb összegű lesz, lehet, hogy befejezi háziorvosként, és más munka után néz.

Az erdőkertesi önkormányzat azt közölte a Híradóval, hogy átvállalták az oltásra várók telefonos kiértesítését, írja a hvg.hu.

(forrás: RTL Klub, hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés