hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Legyen Magyarországon egészség-központi turizmus!

A Magyar Egészségügyi Turisztikai Tudományos Társaság (METTT) szerint az egészség-központi turizmus pozícionálhatja újra turizmusunkat.

A METTT a TurizmusOnline rendelkezésére bocsátott véleményében kifejti: a Turizmusfejlesztési Stratégia üdvözlendő, különösen, az Új Széchenyi Tervben is szerepelő Gyógyító Magyarország-Egészségipari Program. Ezt azonban megtoldaná a társaság néhány konstruktív javaslattal.

A METTT úgy látja, hogy az egészség-központi turizmus, mely igazodik a korszerű nemzetközi trendekhez, biztosítja a hosszú távú fenntarthatóságot azáltal, hogy konjunkturális és szezonális hatásokkal szemben véd és még a hagyományokra is épít, jelenthet új hajtóerőt az ágazat számára.

Eddig elzárt területek

A METTT meghatározása tágabb fogalom, mint az egészségturizmus. Jóllehet, középpontjában az egészségturizmusra épülő gyógyfürdők, gyógy- és wellness szállodák állnak, eddig elzárt területek is bevonhatóvá válnak - fogyatékkal élők, idősek, szabadidő- és tömegsport-turizmus, hivatásturizmusban az egészséggel, gyógyítással, egészséges táplálkozással, életmóddal kapcsolatos képzések, konferenciák. De általánosságban az egészséget, mint értékválasztást elsődleges szempontnak tekintő turisták érkezhetnek nagyszámban és lehet alapja az elérni kívánt célállapotnak: „Magyarország az egészséges választás!” Az elzárt területek megnyílása által új piaci lehetőségek is megnyílnak. Illeszkedve az elképzelésbe, a kereskedelmi szálláshelyek és éttermek az ún. „egészséges választás” védjeggyel különböztethetnék meg magukat.

A teljes cikk a TurizmusOnline-on olvasható.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés