hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Havas Szófia is gyanúsított

Másfél tucatnyi gyanúsítottja van – Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettessel együtt – az előző ciklusban a városházi fiktív megbízások miatt indított nyomozásnak. A BRFK a napokban Havas Szófia, más ügyekben is érintett szocialista politikust gyanúsította meg.

Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a napokban Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselőt – tudta meg a Magyar Nemzet. Horváth Katalin Fanni szóvivő megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) januári feljelentése alapján már 18 gyanúsítottja van az ügynek. Összesen 32 millió forintnyi közpénz kifizetése után nyomoz a rendőrség.

Havas az előző ciklusban egészségügyi tanácsnok volt, az adatok szerint tanácsnokként bruttó 2,8 millió forintnyi kifizetést engedélyezett – a teljesítések igazolása előtt – 2008-ban egészségügyi tanácsadói, szakértői szerződéseknél. A feladatok teljesítését, a jogosultságot okmányok alapján nem ellenőrizte, a 2009-es és 2010-es kifizetéseknél pedig még dokumentumok sem álltak rendelkezésre. Horváth Katalin Fanni elmondta: a rendőrségre e hét keddre beidézett Havas Szófia nem tett vallomást; a nyomozást a BRFK kérésére, várhatóan december elejéig meghosszabbítják.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés