hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Furcsállják a sietséget a kórházigazgatók

Felgyorsultak a megyei kórházak állami átvételével kapcsolatos előkészületek. A Magyar Hírlap szerint nem egyedi jelenség, hogy megyei tulajdonban lévő kórházak főigazgatóitól – az átalakításra hivatkozva – szinte naponta kér adatokat a tulajdonos, nem egyszer irreális határidők megjelölésével.

Az elvárást a kórházak csak nagy nehézségek árán tudják teljesíteni, mert a betegellátás nem szenvedhet hátrányt az adatszolgáltatás miatt. Az intézmények állami átvételéhez előbb több jogszabályt – így az önkormányzati törvényt – is módosítani kell, emiatt többen furcsállják a „nagy sietséget”.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az intézményrendszer átalakításához kapcsolódó konzultá­cióra hívta mára a fővárosi és a megyei kórházak, az országos intézetek, valamint az egyetemek vezetőit s fenntartóit. A meghívás szerint az érintettek ma az elmúlt időszakban végzett munkáról kapnak tájékoztatást, és szóba kerülnek az elkövetkezendő hónapok teendői is, a többi között a források hatékonyabb felhasználása érdekében.

A lap által megkérdezett főigazgatók tegnap úgy nyilatkoztak, leginkább a pontos lépéssorozat, annak ütemezése, valamint az foglalkoztatja őket, hogy létezik-e olyan központi lista, amely az átadás-átvétel kapcsán előírna bizonyos tennivalókat nekik.

Niczky Emőke
a szerző cikkei

(forrás: Magyar Hírlap)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés