hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Balog Zoltán miniszter lehet

Orbán Viktor eredetileg Lázár Jánost szánta nemzeti erőforrás miniszternek, de rá a frakció egybentartásában nagyobb szükség van. Most úgy tűnik, Réthelyi utóda a közigazgatási minisztérium államtitkára, az Orbánnal bizalmas viszonyban álló Balog Zoltán lehet.

Nyár óta inog a szék Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter alatt, Orbán Viktor állítólag az operaházi főigazgató kinevezését övező botrány idején vesztette el végleg a bizalmát miniszterében. Orbán eredetileg Lázár Jánost szánta utódjának, de rá a frakció egybentartásában nagyobb szükség van. Most úgy tűnik, Réthelyi utóda a közigazgatási minisztérium államtitkára, az Orbánnal bizalmas viszonyban álló Balog Zoltán lehet – írja az Index.

"Komoly politikus híreszteléseket nem kommentál" – reagált jókedélyűen Balog Zoltán, amikor azzal keresték, hogy több forrás szerint Orbán Viktor miniszterelnök az eddiginél is komolyabb szerepet szán a jelenleg a romastratégiáért felelő államtitkárának.

A lap értesülései szerint Balog, aki a 2006 őszi események idején került reflektorfénybe emberi jogi fellépésével és azóta a miniszterelnök egyik legközelebbi bizalmasa, hamarosan átveheti Réthelyi Miklós helyét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium élén.

Balog, akit kifejezetten jó hangulatban találtunk meg kérdésünkkel, ennél bővebben nem kívánt nyilatkozni a témáról, viccelődve csak annyit jegyzett meg, csalódott, hogy nem azt pletykálják, hogy a köztársasági elnöki cím várományosa.

Király András
a szerző cikkei

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés