2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Készülhetnek a hétvégi munkára a háziorvosok?

A Telex szerint a kormányhivatal arról kérdezi a háziorvosokat, hogy a hétvégén is vállalnák-e az oltások beadását. A MedicalOnline már korábban megírta, mi erre a válasz.

A fővárosi kormányhivatal azt tudakolja a háziorvosoktól, vállalnák-e a hétvégén is az oltások beadását – derül ki a Telex birtokába került levélből. Azt nem írták meg a háziorvosoknak, mennyit kéne dolgozniuk a hétvégén, mint ahogy azt sem, hogy ezért kapnak-e bármilyen plusz juttatást.

A Fővárosi Oltási Munkacsoport elnöke, Sára Botond megbízásából írott kormányhivatali levél szerint egyre nagyobb mennyiségben érkeznek a védőoltások az országba, amelyeket minél előbb be kell adni a lakosságnak. Ez a levél is megerősíti, hogy a kórházi oltópontok mellett a kormány jelentős részben a háziorvosokra számít a lakosság tömeges immunizálásában. Megköszönve az alapellátásban dolgozók eddigi erőfeszítéseit a levél szerint e cél megvalósításához elengedhetetlen a háziorvosok elkötelezett munkája.

A kormányhivatal szerint a tömeges oltási szakaszban „a hétvégi napokon is szükséges az oltások beadásának biztosítása”, ezért az orvosoktól visszajelzést várnak, tudják-e vállalni a részvételt a tömeges oltási szakaszban.

A levélben a pluszmunka részleteiről, a hétvégi pihenőnapok ellentételezéséről és esetleges javadalmazásáról egy szó sem olvasható. Az orvosoknak ez alapján kellene válaszolniuk csütörtök délig.

A MedicalOnline már korábban megírta a háziorvosok álláspontját. A Háziorvosok Online Szervezetének (HAOSZ) minapi webinárján Békássy Szabolcs, a HAOSZ alapítója, országos háziorvosi kollegiális vezető arról beszélt, ha nagyobb mennyiségben érkeznek majd oltóanyagok az országba, és hétvégenként is vakcinázniuk kell a háziorvosoknak, annak az anyagi feltételeit is meg kell teremteni. Egyúttal beszámolt arról is, hogy ezt az igényt már előterjesztették az oltási munkacsoportnak, amely azt jóváhagyólag az operatív törzshöz továbbította.

(forrás: Telex, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés