2024. március. 29., péntek - Auguszta.

82 új fertőzött és 2 halott Magyarországon

A koronavirus.gov.hu keddi adatai szerint 81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 703 883, közülük 5 503 365-en már a második oltást is megkapták. 82 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 203-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 beteg, így az elhunytak száma 30 054 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 772 241 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8908 főre csökkent.

81 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, a negyedik hullám jelei már több országban érzékelhetőek, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten. 

Az iskolakezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget lesz a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik az interneten nem tudnak időpontot foglalni. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-ig kell visszajelezni az iskolának, hogy kéri, vagy nem kéri  az oltást a gyermekének. Az internetes regisztráció és időpontfoglalás továbbra is nyitott, ez a legegyszerűbb módja a gyermek beoltásának. Az oltás Pfizer-vakcinával fog történni az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával. https://koronavirus.gov.hu/cikkek/az-iskolakezdesre-az-iskolakban-lesz-oltasi-akcio12

Az EU-n belüli utazásokhoz, nyaralásokhoz elérhető az uniós oltási igazolás. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Részletek: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/tajekoztato-az-unios-oltasi-igazolasrol

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés