2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Visszavonul Anthony Fauci

Az amerikai Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségkutató Intézet (NIAID) vezetője, aki az Egyesült Államok koronavírus-járvány ellen folytatott küzdelmének arca lett, 2025 januárjában lemond tisztségéről, írja a Portfolio.

A 81 éves Anthony Fauci hét elnök alatt töltötte be a NIAID igazgatói posztját, amelyre először Ronald Reagan nevezte ki 1984-ben. Az "Amerika orvosának" becézett szakember a Politico című lapnak elmondta, hogy Joe Biden első elnöki ciklusának végéig készül lemondani. Fauci a Financial Timesnak megerősítette, hogy korábbi munkájával felhagyva "más szakmai tevékenységet" kíván folytatni.

Fauci, aki közel 40 éven át vezette a NIAID-et, a világjárvány idején nemzetközi hírnévre tett szert, és a médiában valamint a Fehér Házban való gyakori szereplésével szerzett magának rajongókat. Ugyanakkor a vírus kezelésének mikéntjéről szóló politikai viták villámhárítójává is vált, és a konzervatívok sokszor támadták a maszkviseléssel és a védőoltásokkal kapcsolatos álláspontja miatt.

Fauci a Politiconak elmondta, hogy nem maradhat a tisztségében a koronavírus eltűnéséig, hiszen akkor valószínűleg már "105 éves lenne" – írja a Portfolio.

 

(forrás: Portfolio)
hirdetés

Könyveink