2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Várat magára a rektori megerősítés

Négy magyarországi egyetemet is új rektor vezethet 2018 júliusától, Balog Zoltán oktatásért felelős miniszter viszont hónapok óta húzza az előterjesztésüket, közli a 24.hu.

Pedig a Pécsi Tudományegyetemen (PTE), a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE), a Budapesti Műszaki Egyetemen (BME), és a Semmelweis Egyetemen már decemberben megtörtént az új rektorjelölt kiválasztása, csakhogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma még mindig nem erősítette meg ezeket a döntéseket.

A lap megkérdeze az EMMI-t, miért nem bólintott rá a jelölésekre Balog Zoltán, illetve mikor teszi ezt meg. A minisztérium válaszában azt írta, várhatóan a megbízást megelőzően jelenik meg a rektori megbízásokról szóló határozat a Magyar Közlönyben. Keresték a döntésre váró egyetemeket is, de a BME, és az SZTE sem válaszolt arra a kérdésre, tudják-e, eddig miért nem erősítették meg a kinevezéseket, ahogy arra sem reagáltak, hogy kaptak-e tájékoztatást arról, mikor történik ez meg. A Semmelweis Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem pedig a minisztériumhoz irányította a lapot, mondván a kérdések megválaszolásában csak a fenntartó minisztérium az illetékes.

Miseta Attila lassan négy hónapja, december közepén szerzett szavazattöbbséget a Pécsi Tudományegyetem rektorválasztó szenátusi ülésén. Elmondta, hogy a megerősítés egyelőre várat magára, azt viszont ő sem tudta, hogy ennek mi lehet az oka.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink