2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Választás: még két napig lehet mozgóurnát kérni

Még két napig, péntek 16 óráig kérhet mozgóurnát a helyi jegyzőtől a mozgásában egészségi állapota, fogyatékossága miatt gátolt választópolgár.

A mozgóurna iránti kérelmet április 6-án 16 óráig lehet benyújtani a helyi választási irodához. Ezt követően már csak a szavazás napján, a lakóhely szerinti szavazatszámláló bizottságtól lehet kérni mozgóurnát 15 óráig.

Azok a fekvőbetegek, akik az április 8-ai választás napján nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, átjelentkezhetnek és szintén mozgóurnát kérhetnek a voksoláshoz. Mint korábban is megírtuk, akik például fekvőbeteg-gyógyintézményben, bentlakásos intézményben vagy otthonuktól távol, családjuknál történő ápolás miatt nem tudnak a lakcímük szerinti szavazókörben szavazni, de élni kívánnak a szavazati jogukkal, át kell jelentkezniük az ellátó intézmény helye szerinti településre.

Az átjelentkezést április 6-án 16 óráig lehet kérni a választó lakcíme szerinti helyi választási irodánál postai úton, személyesen vagy online a www.valasztas.hu oldalon keresztül.

A mozgóurnát a szavazatszámláló bizottság két tagja viszi ki – a szavazókör területén belül – az azt igénylő választópolgárok jegyzékében szereplő választópolgárhoz.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink