2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Uniós megoldás az orvoselvándorlás korlátozására?

Fontolóra kellene venni, hogy az Európai Unió új szabályokat alkosson az orvosok elvándorlásának korlátozása érdekében, vetette fel egy svájci lapban vasárnap megjelent interjúban Jens Spahn német egészségügyi miniszter.

Spahn a Sonntags Blick című lapnak úgy nyilatkozott, világos, hogy a Svájcba vándorló német orvosok hiányoznak Németországban. "Nálunk pedig olyan lengyel orvosok dolgoznak, akik aztán Lengyelországban hiányoznak". A konzervatív politikus szerint "ez így nincs rendjén. Ezért meg kell fontolni, hogy nem kell-e újraszabályozni bizonyos szakmákat űző emberek elcsábítását az unióban, anélkül, hogy a mozgás szabadsága megkérdőjeleződne".

A lap felvetette, Németország tervezi-e, hogy a Németországban képzett, de aztán Svájcban dolgozó orvosok miatt valamilyen kompenzációt követel Svájctól, de Spahn szerint ez nincs tervben.

A svájci orvosszövetság adatai szerint a Svájcban dolgozó orvosok 17,7 százaléka, több mint 6000 orvos rendelkezik német útlevéllel, közli az MTI nyomán az Infostart.

(forrás: Infostart, MTI)
hirdetés

Könyveink