2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Tudósjelöltek versenye Debrecenben

700 diáktudós vesz részt a 34. Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) Orvos- és Egészségtudományi Szekcióján, amelynek április 23-26. között a Debreceni Egyetem ad otthont.

A tudomány nemes feladata a megismerés, a tudomány iránti elköteleződés pedig egy életen át tartó örömforrást biztosít – fogalmazott Tőzsér József, a Debreceni Egyetem Főépületében tartott megnyitón kedden. Az intézmény egészségipari innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese hangsúlyozta, hogy a tudomány bizonyos értelemben áru is, hiszen hiába végez valaki briliáns kutatást, ha nem tudja eladni akár a finanszírozók, akár a társadalom felé, ezért a hallgatóknak is meg kell tanulniuk, miként „adják” el saját tudományukat.

A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő OTDK rendezvénysorozat 16 szekciójából hagyományosan az Orvos- és Egészségtudományi rendezvény a legnagyobb. A 2019-es debreceni konferencián minden eddiginél több, összesen 708 diáktudós vesz részt. A tudományos előadást bemutató hallgatók többsége a négy orvosképző egyetemről, az egészségtudományi képzésben résztvevő intézményekből, továbbá a határon túlról Marosvásárhelyről, Újvidékről és Ungvárról érkezett. Idén az angol nyelvű képzésekben résztvevő diákok is jelentős számban szerepelnek a fórumon.

A 34. OTDK Orvos- és Egészségtudományi Szekciójának ünnepi előadását Fésüs László akadémikus, a Debreceni Egyetem professor emeritusa tartotta. A megnyitón vette át az idén alapított Roska Tamás díjat a szekció kitüntetettje Pipicz Márton, aki tudományos előadást is tartott.

További részletek az egyetem honlapján

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink