2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Több településen is javult a levegőminőség

Több településen javult a levegő minősége, de van, ahol még veszélyes, illetve egészségtelen a levegő a szálló por magas koncentrációja miatt.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel azt közölte: veszélyes a levegő minősége Nyíregyházán, míg Debrecen és Miskolc levegőjét egészségtelennek minősítették. Emellett 7 helyen kifogásolt a levegő, ezek: Eger, Kazincbarcika, Kecskemét, Sajószentpéter, Pécs, Putnok, Szeged.

Az érintett településen nem javasolt huzamosabb ideig a szabadban tartózkodni. Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek. A légszennyezettség kihatással van a keringési rendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is.

Miskolcon mérsékelték a szmogriadót, javult a levegőminőség Szolnokon

A Miskolcon működő automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja az utóbbi 24 órában alatta maradt a riasztási küszöbértéknek, de továbbra is meghaladja a tájékoztatási szintnek. Emiatt a füstködriadó riasztási fokozatát megszüntették, egyúttal elrendelték a tájékoztatási fokozatot.

Szolnokon is megszüntették a szomgriadó tájékoztatási fokozatát, amelyet szerdán rendeltek el. A szálló por koncentrációja jelenleg az egészségügyi határérték alatt van egy belvárosi mérőállomás adatai szerint. A levegő minősége az enyhén szeles időjárásnak köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is kedveznek ennek a folyamatnak.

 

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink