hirdetés
hirdetés
2018. december. 10., hétfő - Judit.
hirdetés

Tisztázták a megvádolt mentőket

Csak polgári bíróságon vehetnek elégtételt a szexuális zaklatásba kevert mentők. A lánynak a rendőrségen nem kell felelnie hamis állításai miatt – tudta meg a Bors.

hirdetés

Bő egy év meghurcoltatás után tisztázták azt a két budapesti mentőt, akiket szexuális erőszakkal vádolt meg egy budai gyermekotthonban élő tinilány. A rendőrség semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy V. Szilvia állításai valósak lennének, most bizonyítottság hiányában megszüntették a nyomozást.

A lap úgy tudja, a két fiatalember heteken belül újra munkába állhat. Az Országos Mentőszolgálat mihamarabb szeretné, ha bajtársaik elmúlt 380 napban elszenvedett lelki sebei begyógyuljanak. 

– A mentők indíthatnak polgári pert személyiségi jogaik megsértése miatt. Az már más kérdés, hogy mivel a lány kiskorú, csak később lesz perelhető, vagy ha már férjnél van, mert jogilag akkor számítana nagykorúnak. Ellenkező esetben a törvényes képviselőjét vonhatják eljárás alá – hangsúlyozta a Borsnak Hegedűs László ügyvéd. Az is előfordulhat, hogy a gyermekotthon vezetőségének kell felelnie.

Felmerülhet, hogy a lány ellen rendőrségi nyomozás indul félrevezető állításai miatt, ám Szilviának ettől sem kell tartania. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, mivel a korábbi eljárást bizonyítottság hiányában zárták le, hamis vád miatt nem indul eljárás a tini ügyében.

(forrás: Bors)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink