2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Támogatta az SZTE Szenátusa Rovó László rektori pályázatát

Történelmi jelentőségű ülést tartott a Szegedi Tudományegyetem Szenátusa. Az egyetemi polgárságot képviselő testület először választott rektor-jelöltet az alapítványi fenntartású intézmény élére.

50 szenátusi tag és néhány érdeklődő egyetemi polgár is megjelent a Szegedi Tudományegyetem döntéshozó testülete, a Szenátus 2021. december 13-i ülésén. A levezető elnök, dr. Dömötör Máté főigazgató emlékeztetett: prof. dr. Rovó László rektori megbízatása 2022. június 30-án lejár.

Az SZTE fenntartója, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány 2021. október 29-én tette közzé a vezetői pályázati felhívást. Erre a megadott határidőig, 2021. november 29-ig egyetlen pályázat érkezett, melyet Rovó László tanszékvezető egyetemi tanár, az SZTE jelenlegi rektora nyújtott be.

„Új modell, új lehetőség a kiválóságunkért!” címmel nyújtotta be rektori programját a rektor, aki négy éve áll a Szegedi Tudományegyetem élén. A vezetői eredményeket és elképzeléseket tartalmazó dokumentum 2021. december 3. óta olvasható az SZTE honlapján.

(forrás: Szegedi Tudományegyetem)

cimkék

hirdetés

Könyveink