2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Tamás Éva díj a jövő egészségügyi generációjának

Kulja András és Mezei Fruzsina kapta meg elsőként a 2021-ben alapított Tamás Éva Díjat, amelyet az IME XI. Infekciókontroll és Betegbiztonság konferenciáján október végén  adtak át.

Az IME szerkesztősége – tisztelegve a lap alapítója és első tulajdonos-lapmenedzsere,Tamás Éva emléke előtt – a lap szerzői és konferencia-előadói számára előadói és publikációs díjat alapított. A díjat évente ítélik oda, a Bíráló Bizottság által legjobbnak tartott, olyan, a folyóiratban megjelent közleményért, melynek első szerzője 35 év alatti, ill. az adott évben a legkiválóbb, a magyar egészségügy szempontjából legkiemelkedőbb jelentőségű előadást tartotta valamelyik IME konferencián.

Kulja András a „Miért és hogyan küzdjünk az egészségügyi tévhitekkel?” című előadásával érdemelte ki az Előadói Díjat.

Mezei Fruzsina a „Digitális egészségügyi technológiák értékelése – Diabétesz applikációk Németországban” című első szerzős publikációjával nyerte el a Publikációs Díjat.

Tamás Évával személyes kapcsolat fűzött össze bennünket amellett, hogy a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság 2018 óta stratégiai partnere az IME-nek, valamint társszervezője az egészséggazdaságtani konferenciának. Nem meglepő tehát, hogy mi vállalkoztunk arra a feladatra, hogy Éva szellemi hagyatékát gondozzuk, terveit megvalósítsuk. Meggyőződésünk, hogy Éva emlékét azzal tudjuk legjobban ápolni, ha tovább építjük, erősítjük és kiterjesszük azt, amit életében, kiemelkedő szakmai munkájával létrehozott. Ennek szellemében határoztuk el, hogy Tamás Éváról konferencia előadói és tudományos publikációs díjat nevezünk el, amelyet minden évben két fiatal egészségügyi szakembernek, egészségügy-kutatónak (vagy közösségnek) ítélünk oda. Éva mindig elkötelezett támogatója volt mind a tudományosságnak, illetve a magyar nyelvű tudománynak, mind pedig a fiataloknak, akikben a jobb jövő zálogát látta – mondta Sinkó Eszter, egészségügyi közgazdász, a MEMT elnökhelyettese a kitüntetések átadásakor.

Október végén, az IME konferenciáján adták át a Tamás Éva díjat (Fotó: IME-MEMT)
Október végén, az IME konferenciáján adták át a Tamás Éva díjat (Fotó: IME-MEMT)

A díj fejenként 300 ezer forint jutalommal jár a Hartmann Rico Kft. támogatásának köszönhetően.

hirdetés

Könyveink