2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Szűrt és gyógyított a gyermekmentő szolgálat

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) beszámolója a 2019. április-június között lezajlott egészségügyi programjáról.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) célja a fizikailag, értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, életkörülményeik javítása, rászoruló gyermekintézmények segítése. Ennek érdekében a szervezet 2019. április és június között egészségügyi programjában az alábbi tevékenységeket végezte:

Teréz körúti gyermekorvosi és terápiás rendelőnkben, valamint fóti Lovasterápiás és Oktató Központunkban 2019. április és június között összesen 1656 vizsgálatot, terápiát és szülői konzultációt tartottunk fogyatékkal élő és viselkedészavaros gyermekek számára. A teljesen ingyenes, vagy kedvezményes árú szolgáltatás révén 18 002 950 forinttal támogattuk a rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket, illetve családjaikat.

Április 11-én adtuk át és mutattuk be a szakma képviselőinek és meghívott vendégeinknek kibővített szakorvosi rendelőinket, melyek irodánk és a már működő rendelőnk mellett, a Teréz körúton találhatók. A 2018-ban megkezdett átépítési munkálatok eredményeképpen a szervezet három új szakrendelőben – foniátriai/fül-orr-gégészeti/logopédiai/audiológiai, gyermekfogászati és nőgyógyászati/gyermeknőgyógyászati – fogad majd hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeket, fiatalokat. A három egység kialakítása az EMMI, a Magyar Nemzeti Bank és az OTP Bank támogatásával valósult meg, teljes beruházási költsége 401 962 913 forint volt.

2019. május-június között 18 erdélyi és kárpátaljai gyermek esetében került sor egészségügyi beavatkozásra – kivizsgálásra, kezelésre, illetve műtétre –, amit a Gyermekmentő Szolgálat 4 185 000 forinttal támogatott. Ha orvosaink, szakembereink térítés ellenében végezték volna munkájukat, valamint valamennyi ellátó intézmény, kórház felszámolta volna az ápolási díjat, úgy a költségek meghaladták volna a 11 000 000 forintot.  
Az OTP Bank Fogászati Roadshow keretében 2019. május-június között 11 magyarországi helyszínre látogatott el mobil fogászati buszunk, ahol több mint 2640 gyermek ingyenes fogászati szűrését és szájhigiénés tanácsadását végezték el.

(forrás: Országos Sajtószolgálat, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat)
hirdetés

Könyveink