2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Szerveket is felajánlanak az intenzív ellátásért Peruban

Peruban lassan már nincs szabad sírhely a járvány miatt, intenzív kórházi kezelésért pedig van, aki valamelyik szervét ajánlja fel, írja az AP nyomán a 24.

Limában a legsúlyosabb a helyzet; a gyászolók kénytelenek titokban temetni szerettüket jobb híján tiltott helyeken, egyebek közt házuk kertjében. A tragikus gond természetesen nemcsak a koronavírus miatt elhunytakat sújtja, hanem más betegségekben meghaltak hozzátartozóit is.

Eddig 64 300-an haltak meg hivatalosan koronavírus miatt a 32,5 millió lakosú latin-amerikai országban, de becslések szerint a valóság ennél sokkal rosszabb: 175 ezerre tehető a ragály halottainak száma. A kórházi férőhelyek annyira zsúfoltak, hogy vannak, akik földjüket, autójukat, vagy valamilyen szervüket ajánlják fel, hogy családtagjuk intenzív kórházi ágyra kerülhessen, közli a lap.

*

India két északi államában, Uttar Pradesben és Bihárban a hatóságok mintegy 2000 holttestet emeltek ki a Gangeszből. Minden bizonnyal olyan, COVID-ban elhunyt emberek maradványairól van szó, akiknek családja nem tudta vállalni a hagyományos, hamvasztásos temetkezés költségeit – írja a brit Metro.

Hindu szertartás szerint a halottakat elhamvasztják, hamvaikat pedig szétszórják valamely vallási helyszínen. A Gangesz a hinduizmus legszentebb folyója, ezért távoli falvak lakói egyszerűen csak beletették elhunyt szeretteiket. A folyóból eltávolított testeken mind láthatóak a hindu temetési rituálék nyomai.

(forrás: 24.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink