2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Szervátültetettek adománya a transzplantációs klinikának

Ezerkétszáz darab speciális maszkot adományozott – csaknem hárommillió forintértékben – a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika egészségügyi dolgozóinak és a kontrollra hozzájuk érkező betegeknek a Magyar Szervátültetettek Szövetsége.

Ezen felül nyolcszáz FFP2-es maszkot postáztak a transzplantáltaknak, ezzel is segítve a koronavírus elleni védelmüket. 

„Az Életeket védünk néven létrehozott segélyalapunk, továbbá a szövetségünkhöz befolyt  1%-os adó teremtette meg annak a lehetőségét, hogy FFP2, illetve FFP3 maszkok adományozásával fokozhassuk a szervátültetettek és a velük kapcsolatba kerülő egészségügyi dolgozók védelmét –  mondta el dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató. Mind a betegek,  mind a szövetség számára különösen fontos, hogy a klinika dolgozói érezzék, mennyire nagyra értékeljük áldozatos munkájukat, ezt felajánlásunkkal is alá kívántuk támasztani” – hangsúlyozta.

Magyarországon több mint 5000 szervátültetett él, számukra külön megpróbáltatást jelent a koronavírus-járvány, hiszen mesterségesen legyengített immunrendszerrel és számos kísérő betegséggel kell átvészelniük. Számukra a fertőződés a szervkilökődés kockázatát is jelenti, ezért megfelelő védelmük elengedhetetlen. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége mindent elkövet, hogy a szervátültetetteket és egy velük együtt élő felnőttet ellásson a vírus ellen is védelmet nyújtó FFP2-es maszkokkal, amit postai úton illetve tagegyesületeiken keresztül juttatnak el az érintettek számára.

Felméréseik szerint ehhez még további hétezer darab védőeszközre volna szükség, ezért a cégek és magánszemélyek felajánlásaira is számítanak, hogy minél több érintettnek tudjanak megfelelő biztonságot nyújtani.

dr. Grózli Csaba orvos igazgató adja át a maszkokat Prof dr. Kóbori László klinika igazgatónak
dr. Grózli Csaba orvos igazgató adja át a maszkokat Prof dr. Kóbori László klinika igazgatónak

(forrás: Magyar Szervátültetettek Szövetsége)

cimkék

hirdetés

Könyveink