2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Semmelweis-nap: díjak Debrecenben

A Kenézy-díjakat és a Főigazgatói Elismerő Okleveleket a szerdai Semmelweis-napi ünnepségen adták át, 25 szakemberét díjazták.

Az anyák megmentőjeként emlegetett Semmelweis Ignác 1818. július 1-jén született. Ez a nap 1992 óta a magyar egészségügy napja. Az egyetemi kórház Semmelweis-napi ünnepségén Lampé Zsolt főigazgató megköszönte az intézmény dolgozóinak a betegek érdekében végzett áldozatos, kitartó és magas színvonalú munkáját.

– Ezeken az ünnepségeken gyakran vonnak párhuzamot Semmelweis Ignác élete, munkássága, az akkori nehézségek és a mai egészségügyi változások között. Most is megtaláljuk az egészségügy fejlődéséért elkötelezettek heroikus munkáját, néha egészen apró fejlesztések eléréséért is – hangsúlyozta Lampé Zsolt. A főigazgató hozzátette, hogy az elmúlt hónapokban a napi munka mellett az egyetemi integráció miatt megváltozott új folyamatok, eljárásrendek jelentették a legnagyobb kihívást.

– Az integráció óta eltelt két évben olyan változások is voltak a kórház életében, amikre nem mindig voltunk felkészülve, de igyekszünk küzdeni az elénk kitűzött célok megvalósításáért. Reménykedve végezzük a közös munkánkat. Az elmúlt években a magyar egészségügy viharai közepette mindig helyt tudtunk állni és példát tudtunk mutatni, most is ezt próbáljuk tenni – mondta az intézményvezető.

Az ünnepi köszöntő után átadták a Kenézy-díjat és a Főigazgatói elismerő okleveleket a kiemelkedő szakmai munkát végző dolgozóknak. A kórház Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Osztályának nyújtott segítségért és támogatásért pedig Mecénás Díjat vehetett át a Britsh Telecommunications képviselője.

A Semmelweis-napi ünnepségen kapták meg szakmai előléptetésüket azok a szakorvosok is, akik főorvosi vagy adjunktusi kinevezésben részesültek.

A díjazottak névsorát az egyetem honlapja közli.

(forrás: Debreceni Egyetem)
hirdetés

Könyveink