hirdetés
hirdetés
2019. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Orvost gyanúsítottak meg a veronai buszbaleset miatt

A 24.hu információja szerint azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrét, miközben őt korábban súlyos alvászavarral kezelték.

Mint a lap közölte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy embert gyanúsítottként hallgattak ki a tizenhét halálos áldozattal járó 2017. januári veronai buszbalesettel kapcsolatban.

A rendőrség nem közölte, hogy kit gyanúsítottak meg, de a 24.hu szerint azt az orvost hallgatták ki gyanúsítottként, aki vezetésre alkalmasnak ítélte meg a busz sofőrét, miközben V. Jánost korábban súlyos alvászavarral kezelték.

A gyanúsított panasszal élt a megalapozott gyanúsítás közlése ellen. Ennek elbírálása folyamatban van, nyilatkozta Négyessyné Bodó Marianna Mónika, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség megbízott csoportvezető ügyésze.

Két hét múlva lesz a 17 halálos áldozattal járó veronai buszbaleset második évfordulója. Az olasz ügyészség  hat vádlottat nevezett meg. A magyar nyomozásnak december közepéig nem volt gyanúsítottja; a sofőr számára orvosi alkalmassági igazolást kiállító háziorvos, D. Antal az első.

(forrás: 24.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink