2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Országok, ahol még az egészségügyiek sem kaptak vakcinát

Tucatnyi ország várja még az első adag oltás leszállítását: ezeken a helyeken az egészségügyi dolgozók sem kaptak még vakcinát írja az Infostart.

Csádban nem kell azon vitázni, melyik koronavírus elleni vakcina a leghatékonyabb: nincs ugyanis oltás, amit beadhatnának. Nemcsak az egyszerű embereknek, hanem még az egészségügyben dolgozóknak sem jut a védőoltásból, még akkor sem, ha éppen koronavírusos betegeket ápolnak. Csád a világ egyik legszegényebb országa.

Nem Csád az egyetlen olyan ország, amely még várja az első vakcinaszállítmány megérkeztét: Burkina Faso, Burundi, Eritrea és Tanzánia is ilyen helyzetben van, a WHO szerint tucatnyi állam van világszerte, mely bár szívesen oltatna, de erre önhibáján kívül nincsen lehetősége.

A késedelmek és az oltóanyag-ellátás hiányosságai miatt az afrikai országok egyre inkább lemaradnak a világ többi részéhez képest a koronavírus elleni vakcinák bevezetésében, a kontinensen a világszerte beadott oltásmennyiség mindössze egy százalékát használták fel" – figyelmeztetett az Infostart szerint a WHO.

(forrás: Infostart)
hirdetés

Könyveink