2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

Nyomoznak egy kollégáit mérgező pécsi ápolónő ellen (Bővítve!)

Súlyos testi sértés gyanúja miatt eljárás indult egy pécsi kórház ápolónője ellen, aki a nyomozók szerint meg akarta mérgezni a kollégáit, számolt be az esetről pénteken a hirado.hu.

A rendőrség szerint a 30 éves nő több esetben mérgező hatású anyagot tett az osztályán dolgozó munkatársai kávéjába, teájába. Többen rosszul lettek és orvosi kezelésre szorultak. A hirado.hu információi szerint az ápolónőt őrizetbe vették, az ügyészség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását.

A bíróság megalapozottnak találta a gyanút, ugyanakkor elegendőnek ítélte a lakhelyelhagyási tilalmat, írták, hozzátéve, hogy az ügyészség fellebbezése miatt az indítványról másodfokon a Pécsi Törvényszék dönt majd.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) péntek délután az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta: a Klinikai Központ (KK) neurorehabilitációs osztályán az elmúlt időszakban több váratlan rosszullét történ a dolgozóknál. A klinika és az érintett egység vezetése vizsgálatot indított, amelynek eredményeképpen a KK elnöke feljelentést tett.

"A hatóság gyors és hatékony nyomozómunkájának, valamint a klinikai vezetők és munkatársak segítőkész együttműködésének köszönhetően napokon belül elfogták a gyanúsítottat, aki feltételezhetően tudatmódosító szereket csempészett munkatársai italába, ezzel előidézve rosszullétüket", áll a tájékoztatóban.

(forrás: Híradó / MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink