2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Tegyük meg az első lépést!

November az Első Véradók Hónapja az OVSZ-nél

Novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat véradásra hívja azokat, akik először segítenének önkéntesen beteg embertársaikon.

November 27-e a Véradók Napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Ezért novemberben az Országos Vérellátó Szolgálat kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen váljanak véradóvá, véradásra hívjuk azokat a segíteni kész fiatalokat és idősebbeket, akik most kívánják megtenni az első lépést, hogy önkéntes véradásukkal segítsenek beteg embertársaikon.

A vér és vérkészítmények transzfúziója minden évben több ezer életet ment meg Magyarországon. Kiemelt célunk, hogy minél többen véradóvá váljanak, hiszen a vér csak véradással pótolható, szükségünk van egymás segítségére.

Az Országos Vérellátó Szolgálat novemberben kampányt indít annak érdekében, hogy minél többen éljenek a segítségnyújtás e formájával, minél többen váljanak véradóvá. Azok között a véradók között, akik novemberben első alkalommal nyújtják segítő karjukat véradásra, három darab, két éjszakás tartózkodásra szóló wellness-csomagot sorsolunk ki.

Első véradásra jelentkezhet mindenki, aki betöltötte 18. életévét, de még nincs 60 éves, egészségesnek érzi magát és testsúlya eléri az 50 kilogrammot. A véradással kapcsolatos további információk elérhetők az OVSZ honlapján.

A legközelebbi véradási helyszínekről ITT és ITT lehet tájékozódni.

cimkék

hirdetés

Könyveink