2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

November 8.: MeNŐpauza Nap

Hazánkban a menopauzát, változókort ezentúl minden év november 8-án Magyar MeNŐpauza Nap-ként ünnepeljük.

Bár sokak ezen szerint nincs mit ünnepelni, a Nézőpontváltó Egyesület mégis közbeszéd tárgyává teszi, és trendin átfogalmazza MeNŐpauzára a testi, lelki és szellemi problémákat okozó életszakaszt – írja közleményében az egyesület.

A menopausa összetett görög szó, meno havit, pausa szünetet, megszűntet jelent. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy 40+os asszony megszűnik nőnek lenni! Ha időben elkezd odafigyelni a teste jelzéseire és megpróbál a lehetőségeihez képest egészségesen élni: teljes értékűen étkezni, rendszeresen sportolni, szeretetteli párkapcsolatra törekedve élni, megragadva a pillanatot a jelenben él, megannyi örömteli nőiségben, viruló nőiességgel teli év vár még rá az utolsó havi vérzése után is. Amikor már nem a holdfázis szabja meg az élet dolgait, nem kell számolgatni a napokat, gyógyszert szedni, óvszerről, tamponról gondoskodni, hanem bármikor felszabadultan vetheti bele magát a napsütötte tó vizébe, vagy szeretkezhet a párjával az év akár mind a 365 napján.

Az egyesület kiemelt szinten kezeli a "nemlétező" férfi klimax feltárását is, amely szintén sok testi tünettel és pszichés zavarral járhat, de kellő odafigyeléssel, az élet újratervezésével új szintre emelhető a férfiasság, a nők legnagyobb boldogságára.

Novemberben jelenik meg az egyesület Pauza-trilógiájának befejező része, amely hamar sikersorozattá vált: MeNŐpauza nőregény, MAN>pauza pasisztori és MűNŐpauza duplanő regény.

cimkék

hirdetés

Könyveink