2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Német AB: tilos hátrébb sorolni a fogyatékkal élőket!

A német alkotmánybíróság szerint kötelező irányelvekkel kell védeni a fogyatékkal élőket a kórházi osztályozási rendszerekben annak érdekében, hogy ne érje őket igazságtalanul hátrány abban az esetben, ha a koronavírus miatt esetleg telítődő német kórházakban rangsorolni kell a betegeket.

A 444 a Guardian nyomán azt írja: kedden kihirdetett ítéletben az alkotmánybíróság kötelezte a német törvényhozást a fogyatékkal élőket védő szabályok megalkotására. Mihamarabb gondoskodni kell egy olyan kritériumrendszerről, ami alapján az orvosok igazságosan rangsorolhatják a betegeket úgy, hogy a fogyatékkal élőket nem különböztetik meg hátrányosan olyan esetekben sem, ha esetleg a német kórházak egy járványhelyzetben túltelítődnek, és nem garantálható mindenki számára az optimális ellátás.

Másfél évvel ezelőtt kilenc fogyatékkal élő német állampolgár fordult az alkotmánybírósághoz, mert attól tartottak, hogy ha a koronavírus-járvány miatt telítődik a német egészségügy, akkor a jelenlegi betegosztályozási szabályok nem védenék őket megfelelően, közli a lap.

(forrás: 444.hu)
hirdetés

Könyveink