2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Nem érne meg egy vizsgálatot?

Januárban 25, februárban 20 százalékkal nőtt a halálozások aránya tavalyhoz képest. 1999 óta nem volt ilyen rossz adat, írja a Válasz.

Az okokat senki sem tudja, 2015-ben is volt már egy nagy hullám, akkor a KSH az influenzajárvánnyal magyarázta a történéseket, de a családi tragédiák tömege sem volt elég ok arra, hogy komoly kutatások szülessenek a témában.

Közelebb állunk a tényekhez, ha azt mondjuk, nem tudjuk, mi okozta a 2015-ös és az idei halálhullámot sem. Ha influenza volt, akkor érthetetlen, miért nem figyelmeztették a vírus különleges veszélyeiről a lakosságot. Mert ilyen nem történt. Még aggasztóbb, hogy a halálozások számának emelkedése már szeptember óta tart, vagyis aligha lehet mindent a tél elején induló járványra fogni.

A tisztiorvosi szolgálatot szétszedő és csonkjait irányító, valamint az önállóságában megszüntetett Országos Egészségbiztosítási Pénztárt felügyelő minisztereket nem foglalkoztatja ez a kérdés? Őket nem izgatja, miért halt meg 4658 emberrel több az év első két hónapjában? Nem érne meg egy vizsgálatot?teszi fel a kérdést a lap.

(forrás: Válasz.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink