2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Nagydíjra készül az OMSZ

Az Országos Mentőszolgálat a versenyzők biztonságán túl a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektet a Forma-1-en a hétvégén.

Az Országos Mentőszolgálat több mint 150 szakemberrel, húsz mentőkocsival, két mentőhelikopterrel, két speciális kimentő csapattal és hat mentőorvosi kocsival van jelen a Forma-1-es Magyar Nagydíj helyszínén a hétvégén – közölte az MTI-vel Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője. A versenyen egy belgyógyászati és traumatológiai ellátásra egyaránt alkalmas ambulancia is működni fog.

A versenyzők biztonságán túl a nézők megfelelő ellátására is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért a szektorokhoz telepített mentőautókon és gyalogos elsősegélynyújtókon kívül két "tömeges baleseti egység" is kitelepül, amelyek mobil ellátóhelyként működhetnek. Hangsúlyozta, hogy a rendezvény egészségügyi biztosítása a lakosság mentőellátását nem érinti, hiszen a versenyt a mentők pluszkapacitásával, tartalék járműveivel és szabadnapos dolgozóival biztosítják.

A Forma-1 magyar mentői évről évre dicséretet kapnak azon a versenyt megelőző tesztvizsgán, amelyen a mentőellátás szakszerűségét, a csapatmunka gördülékenységét és a gyorsaságot mérik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei – tette hozzá Győrfi Pál.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink