2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Minőségügyi képzés az EMK-ban

November 20-áig lehet jelentkezni a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségügyi Menedzserképző Központ (EMK) minőségügyi és betegbiztonsági képzésére.

Hiánypótló, 3 féléves képzést indított tavaly a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja azon egészségügyi szakemberek számára, akik a minőségügyi és betegbiztonsági ismeretekben kívánnak elmélyülni és a hétköznapokban is alkalmazható gyakorlati ismeretekkel szeretnének gazdagodni. A nagy érdeklődésre való tekintettel idén második alkalommal hirdet felvételt az egyetem a 2018. februárban induló Minőségügyi és Betegbiztonsági Menedzser szakirányú továbbképzési szakára.

A minőségügyi és betegbiztonsági képzés hasznos eszköztárat, tippeket és trükköket ad egészségügyi folyamatokhoz, intézkedésekhez és a vezetői munkához. Az elméleti tudás mellett a gyakorlatban is jól alkalmazható ismereteket és folyamatszemléletű gondolkodásmódot sajátítanak el a hallgatók.

A szakirányú képzésen szerzett tudást elsősorban minőségügyi vezetők és munkacsoportjuk tagjai, kórházi és járóbeteg szakrendelések orvosai, gyógyszerészek, felülvizsgálók és auditorok, intézményi és belső koordinátorok tudják a hétköznapokban is hasznosítani: fel tudják mérni és értékelni a saját intézményükben az ellátás minőségével és biztonságával kapcsolatos problémákat és azok okait, megalapozott fejlesztési javaslatokat képesek megfogalmazni, de minőségügyi rendszereket is be tudnak vezetni a saját munkahelyi környezetükben.

Az itt képzett szakemberek olyan fejlesztési javaslatokat megfogalmazására is alkalmasak lesznek, amelyek megvalósításával felesleges kiadásokat tudnak elkerülni az egészségügyi intézmények. A munka mellett végezhető képzés egy félév alatt 14 tömbösített oktatási napból áll. A közös alkalmak során a hallgatók megszerezhetik a szükséges elméleti tudást, amit a valós életen alapuló esettanulmányokon és gyakorlatorientált, otthoni feladatokon keresztül mélyítenek el. Ezek során rengeteg új kérdéssel szembesülnek, amelyekre az oktatási napokon az oktatókkal együtt találják meg a választ.

Információk a képzésről

Jelentkezési határidő: 2017. november 20. Felvételi várható időpontja: 2017. november 27. – december 14. között. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton, internetes felületen keresztül lehet: https://www.surveymonkey.com/r/betbizt_szakirany

Jelentkezési feltétel

Legalább alapképzésben szerzett oklevél orvos- vagy egészségtudomány képzési területen, vagy bármilyen képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél és erre épülően egészségügyi menedzsment szakirányú továbbképzési szakon szerzett szakképzettség.

A képzési idő

3 félév. Az oktatás az első két szemeszterben tantárgyi blokkokban, kéthetente péntek-szombati napokon zajlik. A harmadik félév gyakorlat és szakdolgozat írás havi egy kötelező konzultációval. A tanév 2018. február 16-án kezdődik.

A képzés (és a felvételi) helyszíne: Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központja, 1125 Budapest, Kútvölgyi út 2.
A képzés díja: 230 eFt/félév
Programvezető: dr. habil. Belicza Éva egyetemi docens

További információ
Orbán Erika – programkoordinátor
Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Telefon: +36 1 488 7606
hirdetés

Könyveink