2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Mentős ikrek dolgoznak Barcson

A Békefi ikerpár, Ákos és Tamás Barcson és környékén dolgozik mentőápolóként, írja a Sonline.hu.

Mentőápolóként dolgozik az ikerpár mindkét tagja a Barcsi Mentőállomáson, ezért együtt sosem dolgoznak ugyanazon a kocsin. Azért így is gyakran szül vicces szituációkat az élet. Békefi Ákos és Tamás ugyanis egypetéjű ikrek, szinte megszólalásig egyformák. – Olyan már előfordult, hogy beteget adtunk át egymásnak – mesélte Békefi Tamás. – A beteg pedig egyáltalán nem értette, hogy miért kérdezem meg újra az adatait.

– Az is gyakran előfordul, hogy Tamásnak szólítanak – tette hozzá nevetve Békefi Ákos. – Már nem is szólunk az ilyenért, hallgatunk egymás nevére is.

– Mikor a katonaság után hazajöttem és megláttam egy hirdetést, hogy van felvétel a Barcsi Mentőállomásra, minden eldőlt – mesélte Békefi Ákos. – Édesapánk mentőzött és sokat jártunk ide hozzá. Így tehát jelentkeztem és itt is ragadtam.

Később testvére is követte, amikor egy kolléga nyugdíjba vonult. A barcsi mentős ikrek azt mondják: jó döntés volt a pályaválasztás, azt mondták: jó érzés másokon segíteni és az is, hogy rájuk mindig számíthatnak az elesett emberek.

A teljes cikk

(forrás: Sonline)

cimkék

hirdetés

Könyveink