2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Megmérgezett nő, meghamisított kezelőlap

Meghamisíthatták azokat az orvosi dokumentációkat, amelyek alapján egy idős nő halálát vizsgálták a rendőrök. Emiatt a rendőrök most feljelentést tettek a Budapesti Nyomozó Ügyészségen, közölte a 24.hu.

A lap a Zsaru magazin cikke alapján közli, hogy egy 88 éves asszony még január 30-án került be súlyos szívpanaszokkal egy budapesti kórházba. A kardiológiai osztályon vizsgálták, majd másnap áthelyezték a belgyógyászati és gasztroenterológiai osztályra. Ott vesztette életét légzési és keringési elégtelenségben.

A hozzátartozók kezdeményeztek hatósági eljárást; az igazságügyi boncolás utáni szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az áldozat halálát mérgezés okozta. Mint kiderült, az asszony olyan fájdalomcsillapítót kapott, amely hatóanyaga opiát. Ez toxikus koncentrációban volt kimutatható, ráadásul ismeretlen körülmények között került a szervezetébe, a kórházból bekért orvosi dokumentációban ugyanis nem volt nyoma annak, hogy alkalmazták a szert.

Az ügyben két szakorvost veszélyeztetés vétségével, míg egy betegápolót foglalkozás körében, halált okozó veszélyeztetés vétségével gyanúsították meg, és az ügyet pedig április közepén le is zárták vádemelési javaslattal. A lap szerint azonban az eljárás alatt kiderült, hogy a beteg kórházi kezelésére vonatkozó orvosi dokumentációt a belgyógyászati osztály főnövérének utasítására, az ő jelenlétében átírták, meghamisították és azt írták bele, amit ő kért, ami további bűncselekmények gyanúját veti fel.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink