2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Még mindig túl sok áldozatot szed a rák

Európában közel 1,3 millió ember halt meg rákos megbetegedésben 2014-ben – derül ki az Eurostat legújabb jelentéséből, amelyet a vg.hu közöl.

A 2014-ben bekövetkezett halálozások 26 százalékáért a rákos megbetegedés okolható – derül ki az unió statisztikai hivatalának (Eurostat) legfrissebb jelentéséből, amelyet a vg.hu elemez. Eszerint mintegy 1,3 millióra tehető azoknak a száma, akik daganatos megbetegedések valamely fajtájában vesztették életüket, közülük 731 300 férfi és 575 300 nő. Míg a férfiaknál a tüdő, addig a nőknél a mellrák volt a legelterjedtebb daganatos betegség. A jelentés szerint a rákos megbetegedéssel küzdők 38 százaléka volt 65 év alatti, míg 24 százalékuk volt 65 éves vagy annál idősebb.

Az Eurostat kiemeli, tüdőrákban haltak meg a legtöbben (21 százalék). Az áldozatok tizenkét százaléka végbélrák, hét százaléka mellrák, míg hat-hat százaléka hasnyálmirigyrák és prosztatarák miatt vesztette életét. Magyarországon volt a legnagyobb a tüdőrákosok (26 százalék) és a végbélrákosok (16 százalék) aránya.

 

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink