2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Magyar Williams Szindróma Társaság: jubileumi tábor és vándorkiállítás

A Magyar Williams Szindróma Társaság "Nem Mindennapi Embereket Nevelő Családok" című fotókiállítása június 28-ától tekinthető meg.

Az  évfordulóját ünneplő Magyar William Szindróma Társaság 20. családi fejlesztő tábora idén július 1-e és 7-e között lesz Balatonbogláron. Ezzel párhuzamosan 2019. június 28-a és július 30-a között lesz megtekinthető a Társaság jubileumi „Nem Mindennapi Embereket Nevelő Családok” (vándor) fotókiállítása, ezúttal a Magyar Vöröskereszt együttműködésével az Empathy Cafe & Bistroban.

A tábor: Balatonboglár, Kentaur Üdülőfalu fogadja a 20 éves MWSzT tagjait, akik folytatják a 20 éve elkezdett hagyományt.  A Társaság apraja és nagyja itt tartja szokásos fejlesztő táborát, ahol nem maradhat el az ünneplés, a visszaemlékezés, kirándulás, közösségépítés, az együttlét öröme és a szokásos vidámság sem.

A kiállítás: Magyar Vöröskereszt székházában, tavaly nyár óta üzemelő Empathy Cafe & Bistro-ban tekinthető meg egy hónapon keresztül, 2019. június 28-tól.

A Magyar Vöröskereszt az alaptevékenységein kívül – véradásszervezés, mozgalmi munka, egészségnevelés, szociális segítségnyújtás, keresőszolgálat, katasztrófa készenlét – megnyitotta az Empathy Cafe és Bistro-t, mely nemcsak a nevével, hanem a napi működéssel is vallja az „üljünk egy asztalhoz” jelmondatot. A kávézóban tematikus hónapokat szervezünk, egy-egy hónapot 1 szakterület fogad örökbe. Július az egészség, az egészségfejlesztés, megelőzés jegyében telik. Július 11-én egy nyílt napot szerveznek az MWSzT-vel közösen, ahol az érdeklődők közelebbről is megismerhetik ezt a különleges és ritka betegséget, családokat, hétköznapjaikat. Ezen a napon véradás is lesz a Vöröskereszt székházában, így az egészség fontossága és megőrzése kapcsán szűrővizsgálatokkal is várjuk az önkénteseket 12-18 óra között.

Megnyitó, nyíltnap: 2019. július 11. csütörtök 14:00-18:00
Véradás: 12:00-18:00
Cím: 1051. Budapest, Arany János u. 31

Az MWSzT programjain készült képekből összeállított érzékenyítő vándorkiállításnak ez a harmadik helyszíne. A tárlat célja, hogy az emberek betekintést nyerhessenek az érintettek életébe, valamint a sérültek esélyegyenlőségének növelése. Bemutatják e családok küzdelmeit, és azt, hogy a fogyatékos, és/vagy krónikus, olykor életveszélyes betegséggel élő gyermeket nevelő családok számára sem áll meg az élet, ők is lehetnek boldogok. Az egyesület ezzel a kiállítással szeretné megmutatni tagjai sokszínűségét. A megnyitón az MWSzT kis csapata vetítéssel, beszélgetéssel kézműves foglalkozással vár minden érdeklődőt és szeretné felhívni az emberek figyelmét a véradás és a szűrővizsgálatok fontosságára.

Táborozók (Fotó: Magyar William Szindróma Társaság)
Táborozók (Fotó: Magyar William Szindróma Társaság)

A két esemény a Miniszterelnökség, a Nemzeti Erőforrás Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő, az FSZK Nonprofit Kft, az EMMI, a Józsefváros Önkormányzata, az ÉTA Országos Szövetsége, a Magyar Vöröskereszt Empathy Cafe & Bistro, támogatásával jöhetett létre.

(forrás: Magyar Williams Szindróma Társaság)
hirdetés

Könyveink