2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Magyar a legjobb Berlinben

Egy 26 éves magyar fiú lett Berlin legjobb ápoló gyakornoka, Fodor Szabolcs esélyes a legjobb németországi ápoló elismerésre is, írja a 24.hu.

Fodor Szabolcs három éve ment ki Berlinbe, hogy elvégezzen egy ápolói képzést, írja a 24.hu. Az eddigi legstresszesebb napján a 18 betegre jutó négy ápolóból kettő kiesett, így alig volt ideje a betegekre. Főleg azt sajnálta, hogy nem tudott időt szakítani az egyik végstádiumú páciensre, akinek már csak napjai lehetnek hátra. Csak a műszakja után sikerült húsz percet eltöltenie a bácsival. A kollégák kiesése miatt mindig több lesz a papírmunka, Szabolcs ezt nehezen viseli, mert kevesebb időt tud a betegekre szánni. Bevett szokása, hogy a műszak után kompenzál: egy kicsivel tovább marad bent a betegei miatt.

Mindig pozitív, mosolyog, élmény együtt dolgozni vele és a betegek is szeretik – ezzel az ajánlással jelölte egy kolléganője arra a versenyre, amelyben Berlin legjobb ápoló gyakornokát keresték. A 26 éves fiú megnyerte a díjat, de szeptember végéig lehet még Szabolcsra szavazni, aki esélyes a legjobb németországi ápoló elismerésre is.

Nem csak a munkamorál és a személyiség volt fontos a díjnál, a jelölt története is sokat nyomott a latba. Szabolcs 2016-ban egy egészségügyi képzést kezdett el: három év alatt elvégzett egy ápolói iskolát, és ma már időseket gondoz Berlinben. A képzés a napokban ért véget, letette az utolsó vizsgát is, így már szakápolóként dolgozhat teljes állásban a német fővárosban.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink