2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Lubics Szilvia indul az ULTRA Gobi 400-on

Első magyarként Lubics Szilvia ultramaratonista fogorvos augusztusban részt vesz az Ultra Gobi 400 elnevezésű viadalon, felkészülése és a verseny során pedig a Bátor Tábor javára gyűjt adományokat.

Lubics Szilvia elmondta, hogy a Góbi sivatag kínai részén megrendezendő, augusztus 9-én rajtoló meghívásos versenyen 25 kínai mellett 25 külföldi futó indulhat. A szervezők elfogadták a jelentkezését, így első magyarként teljesítheti a távot. A kihívás egy 400 kilométeres verseny, amelynek nehézségét a terep mellett az extrém időjárás és a rendkívül nagy hőingadozás okozza. A szintidő 147 óra, azaz augusztus 15-ig kell célba érniük a résztvevőknek.

A futónő beszélt arról, hogy sivatagi futásban már van tapasztalata, de 400 kilométeres távon még nincs, mert 298 kilométer volt az eddigi leghosszabb versenye, és az aszfalton és kísérővel zajlott. Az Ultra Gobi 400 útvonala a Tibeti-fennsíkon vezet, ahol 2800 méter az átlagos tengerszint feletti magasság, a legmagasabb pont pedig 4300 méteren van. "Az ilyen magaslat az asztmásoknak, mint amilyen én is vagyok, különösen megterhelő, ezért tudom, hogy lesz olyan szakasz, ahol futás helyett gyaloglásra fogok váltani", mondta.

Lubics Szilvia 2011-ben, 2013-ban és 2014-ben nyert a legendás Spartahtlonon, az Athén és Spárta közötti, 246 kilométeres futóversenyen, valamint 2011-ben és 2012-ben az Ultrabalatonon, a Balaton körüli, valamivel több mint 200 kilométeres versenyen. Ötszörös magyar bajnok. Háromgyermekes édesanya, fogorvos. Futó eredményei mellett rendszeresen tart motivációs előadásokat, és a jótékonysági rendezvények állandó vendége – írta korábban az MTI, amikor Magyar Becsület Rend kitüntetésben részesült.

(forrás: MTI, Youtube)
hirdetés

Könyveink