2024. április. 26., péntek - Ervin.
hirdetés

Konferenciával ünnepel a Korai Fejlesztő Központ

Innen és túl címmel rendez konferenciát megalakulásának harmincéves jubileuma alkalmából a Korai Fejlesztő Központ, amely a három évtized szakmai tapasztalatait összegzi szakemberek és érintett szülők közreműködésével november 19-én Budapesten.

Az egész napos konferencia és a vele egyidőben megjelenő, hasonló című tanulmánykötet célja, hogy összefoglalja a civil szervezet tapasztalatait és eredményeit a három év alatti, eltérően fejlődő csecsemők, kisgyermekek és családjaik komplex ellátása terén.

A konferencia délelőtt egy plenáris blokkal kezdődik, amelyben filmvetítés, a kutatási eredmények bemutatása, valamint az érintett szülőszervezetekkel folytatott kerekasztal-beszélgetés kap helyet. A délutáni programban az ellátási formákat mutatják be kreatív, interaktív formában a központ munkatársai.

A Korai Fejlesztő Központ 1992-ben civil szervezetként azért jött létre, hogy az eltérően, különlegesen fejlődő újszülöttek, kisgyermekek és családjaik megkapják a számukra megfelelő komplex segítséget. A korai fejlesztés mára jogszabályban nevesített, a pedagógiai szakszolgálatok által nyújtott, alanyi jogon elérhető szolgáltatás, amelyért a központ sokat dolgozott. A jubileumi konferencián ennek a munkának, a tapasztalatait, a szülők-szakemberek körében elvégzett kutatások eredményeit osztják meg a hallgatósággal.

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ célja, hogy minden Magyarországon élő, eltérő fejlődésű kisgyermek és családja alanyi jogon, a lehető legkorábban hozzáférjen azokhoz a minőségi szolgáltatásokhoz, amelyek szükségesek a gyermek fejlődésének optimalizálásához, a család kompetenciájának erősítéséhez, teljes társadalmi elfogadásának megvalósulásához. A Korai Fejlesztő Központban a megalakulás óta mintegy 15 000 gyermek és család kapott egyénre szabott, komplex ellátást, amelynek része az egyedi módon, több szakember által végzett diagnosztika csakúgy, mint a fejlesztések és terápiák különböző formái, valamint a családok támogatásának alternatív megoldásai.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink