2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Kompromisszum az Obamacare-ről

Kétpárti egyezség született kedden az Obamacare néven ismert egészségbiztosítási törvény fontos elemeinek megőrzéséről Washingtonban.

A megállapodás arra vonatkozik, hogy a szövetségi kormányzat továbbra is biztosítsa az Obamacare-ben rögzített támogatást az egészségbiztosítóknak. Az első sajtójelentések szerint Donald Trump amerikai elnök egyetért a javaslatot kidolgozó két politikussal.

A kompromisszumos megállapodást Lamar Alexander Tennessee állam republikánus és Patty Murray Washington állam demokrata párti szenátora dolgozta ki, és nagy vonalakban tükrözi a demokrata párti politikusok célkitűzéseit. Ezek között szerepel a magánbiztosítóknak nyújtandó szövetségi kormányzati támogatás fenntartása, valamint annak a szövetségi programnak a 106 millió dolláros további finanszírozása, amely segít a szerény jövedelműeknek valamelyik egészségbiztosítási csomag előfizetésében.

Az előző amerikai elnök, Barack Obama nevével fémjelzett egészségbiztosítási törvény e két elemének eltörlését Donald Trump a múlt héten kilátásba helyezte, de a két politikus kedden este nyilvánosságra hozott megegyezése után – sajtóinformációk szerint  mégis hajlandó lenne megőrizni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink