2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Keresik a jövő innovátorait

Május 2-áig lehet jelentkezni világ egyik legnagyobb tehetségkutató és innovációs versenyének magyarországi előválogatójára, a Falling Walls Lab-re, közölte az Index.

A nemzeti versenyek győztesei találmányaikat a Falling Walls Lab nemzetközi döntőjén és a berlini Falling Walls Konferencián Nobel-díjas tudósokból, neves üzletemberekből és az akadémiai élet világszerte elismert képviselőiből álló zsűri előtt mutathatják be. A szervezők több száz ifjú kutató pályázatát várják, hogy kiderülhessen „Melyik lesz a következő fal, amelyik le fog omlani a tudomány és az innováció területén?

Idén június 12-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ad otthont a rangos nemzetközi tudományos és innovációs verseny, a Falling Walls Lab hazai előválogatójának. A megmérettetésre olyan fiatal egyetemi hallgatók, kutatók vagy vállalkozók jelentkezését várják, akiknek van egy korszakalkotó ötlete, amivel jobb hellyé tennék a világot. Az elképzelés lehet kutatási téma, társadalmi célú kezdeményezés vagy találmány is, melyet a magyarországi válogatón 3 percben adhatnak elő, az akadémikusokból, és sikeres piaci szakemberekből álló zsűri előtt, írja a lap.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink