2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Józsa János a Rektori Konferencia élén

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól.

Kapcsolódó cikkek

Az MRK közleménye szerint Józsa Jánost az MRK keddi tisztújító plenáris ülésén választották meg. Borhy Lászlót, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát társelnöki tisztségre, Liptai Kálmánt, az Eszterházy Károly Egyetem rektorát és Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát az alelnöki tisztségre választotta meg a plénum, írták.

A választás eredményeként az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, a tagozat által delegált további két elnökségi tagnak Heidrich Balázst, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektorát és Szávai Ferencet, a Kaposvári Egyetem rektorát választották.

Az MRK Magánintézményi Tagozata Dietmar Meyert, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektorát választotta meg elnöknek.

Az MRK Egyházi Tagozatának elnöki posztját Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyerte el. A tagozat Füsti-Molnár Szilvesztert, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az elnökségbe.

A megválasztott tisztségviselők mandátuma július 1-jétől kezdődően két évre szól. Az MRK korábbi elnökét, Bódis Józsefet május 28-án az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós mutatta be új oktatásért felelős államtitkárként.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink