2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Jótékonysági koncert mozgássérült gyermekek javára

Sajátos nevelési igényű iskolások számára rendez jótékonysági koncertet a Semmelweis Egyetem Medikus Zenekara.

A sajátos nevelési igényű, mozgássérült gyerekeknek speciális eszközökre van szükségük ahhoz, hogy egyenlő esélyük, lehetőségük legyen a saját kreativitásukat, egyéni ötleteiket, tehetségüket felfedezni. A felajánlott összegből egy komplex művészeti nevelésre berendezett és felszerelt terem létrehozása a cél, ahol a tehetséggondozás: képzőművészet, zene, fotó és drámaszakkör is megfelelő felszereltséggel, tárgyi eszközökkel működhet. Átvilágított rajztáblák, ceruzatartók, ceruzafogók, kétkezes ollók, tükörreflexes fényképezőgépek, fotópapírok, speciális festékek és papírok, számítógépes vágóprogram és szoftver is a tervek között szerepel.

A Medikus Zenekar 2017-ben adott először jótékonysági koncertet a Zeneakadémián, akkor a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára. 2018-ban a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, 2020 tavaszán pedig az egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika számára ajánlotta fel a teljes jegybevételt. 

A zenekar különleges ajándéka a befolyt összegen kívül, hogy az intézet diákjai és az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika krónikus betegei – akik sem anyagi, sem életviteli szempontból nem tudnak ifjúsági koncertekre ellátogatni – a zenekari főpróba után matiné előadás keretében hallgathatják meg a hangversenyt a Zeneakadémián. A Pető András Karral nem újkeletű a Medikus Zenekar kapcsolata, hiszen az ott tanuló gyerekek számára többször adtak már rendhagyó hangversenyt.

A koncert a Semmelweis Egyetem International 40 rendezvénysorozatának része, valamint a közelgő XI. Konduktív Nevelési Világkongresszus előeseménye.  

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/medikus-zenekar-jotekonysagi-koncert-km-kiss-peter-zongoramuvesz-vez-duboczky-gergely-95211

Műsor:

Ravel: Lúdanyó meséi – részletek
Rahmanyinov: 2. (c-moll) zongoraverseny, op. 18
Muszorgszkij–Ravel: Egy kiállítás képei

Közreműködik: Kiss Péter, zongora

Vezényel: Dubóczky Gergely

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink