2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Jogi ügyek Alzheimer-kór esetén

Amikor valakiről megállapítják, hogy Alzheimer-kórral vagy más demenciával él, a hosszú távú tervezés részét képezi az adott személy jogi ügyeinek intézése is, figyelmeztet a felejtek.hu.

Azért, hogy megfelelő támogatást nyújthassanak ügyfeleiknek, a brit Alzheimer Társaság külön tréningeken oktatja az ügyvédeket a betegség jellegzetességeire és kihívásaira. Ezen kívül azt is megtanítják a résztvevőknek, hogy milyen megközelítéssel tudják a leginkább támogatni a demenciában érintetteket és szeretteiket a szükséges jogi lépések meghozatalában.

Sue Brewin tréner szerint az ügyvédeknél történő látogatás azoknak sem egyszerű, akik nem érintettek a betegségben. A képzés során azonban megmutatja a szakembereknek, hogyan beszéljenek lassabban és érthetőbben, egyszerű nyelvezetet használva, esetleg más információs csatornák útján. 

A tréning eddig lelkes fogadtatásra talált. A brit Alzheimer Társaság névjegyzéket tart fenn a képzést elvégzett ügyvédekről, ezért az érdeklődők számára hasznos információkkal tudnak szolgálni arról, hogy mely szakemberek képzettek a demenciával élők jogi ügyeinek intézésében, írja a lap.

(forrás: Felejtek.hu)
hirdetés

Könyveink