2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Jobb finanszírozásért tüntettek a belga egészségügyiek

Mintegy 4000 egészségügyi dolgozó vonult utcára Brüsszelben, hogy az ágazat jobb finanszírozásáért tüntessenek, írta vasárnap a helyi sajtó.

A tüntetők, a higiéniai előírásokat betartva, 400 fős csoportokba rendeződve vonultak fel a belga főváros központjában, és az egészségügy "elüzletiesedésének" megszüntetését, valamint magasabb fizetést követeltek a kórházakban dolgozó ápoló személyzetnek.

A sajtó által megszólított résztvevők elmondták, hogy több tiszteletet várnak munkájuk iránt, továbbá arra szólították fel a kormányt, hogy tegye lehetővé a magas színvonalú betegellátás jobb finanszírozását.

A rendezvényt szervező egészségügyi dolgozók csoportjának szóvivője azt nyilatkozta, hogy a koronavírus-járvány felfedte a belga egészségügyi rendszer "sebezhetőségét": a munkaerő, a munkások védelmének, és vírus megfelelő tesztelésének hiányát.

A 11,5 millió lakosú Belgiumban, a járvány kezdete óta közel 93 ezer ember fertőződött meg, a kór áldozatainak száma közel 10 ezer fő. Az ország, világszinten a harmadik helyen áll a 100 ezer főre eső járvánnyal összefüggő halálesetek tekintetében.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink