2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Járványok súlyosbíthatják a helyzetet Törökországban és Szíriában

Az Egészségügyi Világszervezet növeli jelenlétét a földrengés sújtotta Törökországban és Szíriában, mert félő, hogy a katasztrófa következtében súlyosbodik a járványhelyzet, írja a Liner.

„A földrengés után egy másodlagos egészségügyi válságra is van kilátás az eddigi egészségügyi kockázatok felerősödésével. Elsősorban Szíriában terjednek hasmenéssel járó vírusok, mint a kolera, a légúti betegségek, leishmaniasis, a sebfertőzések is gyakoribbak, de egyéb krónikus bajok, nem fertőző betegségek is súlyosbodhatnak az ellátás megszakadásával” – idézi dr. Adelheid Marschangot, a WHO vészhelyzeti igazgatóját a CNN.

Robert Holden, a WHO földrengéssel kapcsolatos misszióját szervező menedzser szerint mindkét országban az a fő feladat, hogy „azok, akik a katasztrófát túlélték, a jövőben is életben maradjanak. Komoly a kimaradás a vízszolgáltatásban, az üzemanyag- és áramellátásban, a kommunikációban, az élet alapvető szükségleteiben. Nagy a veszélye, hogy egy másodlagos katasztrófa még nagyobb kárt okoz, mint az eredeti, ha nem dolgozunk ugyanolyan tempóval a kiküszöbölésén, mint a mentő-kutatómunkában”, idézi a lap.

(forrás: Liner)

cimkék

hirdetés

Könyveink