2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Januárban lehet ítélet a lúgos orvos perében

A Fővárosi Ítélőtábla január 31-re halasztotta a pert, ekkor ismét másodfokú ítélet várható a "lúgos orvos" ügyében, közli a Magyar Idők.

Tanúk meghallgatásával folytatódott a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián november 23-án kezdődött, megismételt másodfokú pere a Fővárosi Ítélőtáblán. Kedden a sértett asszony élettársát, két barátnőjét, illetve három kórházi dolgozót hallgattak meg.

Mint ismert, első fokon a Fővárosi Törvényszék 2016 májusában négy év börtönbüntetésre ítélte az elkövetéskor főorvosként dolgozó Benét, akit öt évre el is tiltott orvosi hivatása gyakorlásától. Másodfokon idén márciusban a Fővárosi Ítélőtábla már kilenc év börtönnel sújtotta őt és örökre eltiltotta a praktizálástól, ám az ítéletet júliusban megsemmisítette a Kúria, mivel megállapította: a bizonyítás során nem alkottak egy egészet a felsorakoztatott bizonyítékok.

A Kúria legfontosabb megállapítása az volt, hogy feltételezésekre nem lehet ítéletet alapozni. A vádlott az eljárásban végig tagadta bűnösségét, amire kétszeri rendőri nyomozás során sem találtak közvetlen bizonyítékokat, közli a lap.

(forrás: Magyar Idők)

cimkék

hirdetés

Könyveink