2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Itt van teljes látogatási tilalom

Az influenzajárvány miatt Csongrád megye minden fekvőbeteg-ellátó intézetében látogatási tilalom van, ahogy a PTE Klinikai Központjában is .

Az influenza-járványküszöb átlépése miatt Csongrád megye minden fekvőbeteg-ellátó intézetében elrendelte a látogatási tilalmat szerdától a megyei kormányhivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági főosztálya. A tilalom a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központ, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ, a Deszki Mellkasi Betegségek Szakkórháza és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház valamennyi osztályán érvényes.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán. Sebestyén Andor, az intézmény elnöke közölte, hogy a látogatási tilalom alól kivételt képez a gyermekosztályon a beteget kísérő, ápoló szülő, a szülő nő által meghatározott személy, valamint a súlyos beteg hozzátartozója. Nekik azonban kötelező a védőfelszerelés – orr-szájmaszk, védőruha – használata és a kézfertőtlenítés.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink