2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Lakhatási pályázat egészségügyben dolgozó fiataloknak

A lakhatási pályázaton nehéz élethelyzetben lévő és/vagy szociálisan rászoruló rezidensek és diplomás egészségügyi dolgozók indulhatnak.

Az In Memoriam Dr. Biró Éva Alapítvány együttműködve a Magyar Rezidens Szövetséggel, Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezettel és a Magyar Kórházszövetséggel pályázatot ír ki. Pályázat célja: A hazai munkavállalásuk elősegítése érdekében egyes nehéz élethelyzetben lévő és/vagy szociálisan rászoruló szakorvosjelöltek (rezidensek) és diplomás egészségügyi dolgozók tartós – akár több évre szóló – vagy átmeneti jellegű lakhatásának biztosítása tíz fő elhelyezésére szolgáló ingatlanban. Házasok, tartós párkapcsolatban lévők is pályázhatnak, erre három szoba áll rendelkezésre.

Az alapítvány nem pusztán szobabérlést kínál, hanem együtt élő és együttműködő lakóközösséghez tartozás lehetőségét. Céljuk, hogy az otthonuktól távol lévő fiatalok jó minőségű életfeltételekhez jussanak, ami fizikai és egyben társas környezetet is jelent.

A Libegő környékén, a XII. kerület Zugligeti úton található, 7 szobás, 4 szintes, 4x-es komfort fokozatú ősfás, 970 nm kerttel rendelkező ingatlant, szaunával, 9x4 méteres, fűthető kerti medencével. Földszinten tágas nappali, konyha és étkező, terasz kertkapcsolattal. A ház klímával ellátott.

Közlekedés: a Széll Kálmán térről 5-10 perc, éjszakai járat is van.

Lakhatási költségek: az adott személyre eső rezsi és fenntartási költségek (25-35-45 e Ft/fő/hó szobák nagyságtól, elhelyezkedésétől függően).

Az alapítvány olyanok jelentkezését várja, akik szívesen vállalják, hogy közösségben élnek, hogy osztoznak a közös terekben, örömökben, nehézségekben és a feladatokban is lakótársaikkal. A kisközösség ez esetben egy kibővített család, amelynek tagjai ismerik és támogatják egymást, szívesen töltenek együtt időt a mindennapokban és a szabadidejükben. Ház- és kerttakarításban, vásárlásban, szervezésben, koordinálásban való részvétel, alkalmanként közös vacsora, játék, beszélgetés, kirándulás, grillezés, ünneplés.

Rendszeres időközönként közösségi, illetve nyílt napot tartanak, melyek a lakóközösség tagjainak aktív részvételével valósul meg. Lakóközösségüknek vannak kialakult szokásai, melyet egy házirendben rögzítettek. Kérik, ezt mindenki ismerje meg még a jelentkezés előtt, mert ez adja az együtt élés alapjait. Ennek betartását kérjük mindenkitől. Házirend: https://biroalapitvany.weebly.com/dokumentumok.html

A közösségvállalás fontos elvárás. Ezek megnyilvánulási felületinek tekintik a mások iránti érdeklődést, a segítőkészséget, a közösségi feladatokban, a közös események szervezésében való részvételt, a figyelmes együttélést, a türelmet és a nyílt kommunikációt egymás, valamint az alapítvány felé.

Írásos jelentkezés formai és tartalmi követelményei

személyes adatok (név, lakcím, születési hely és idő, édesanyja születési neve)

fényképes önéletrajz, jelenlegi munkahely

nehéz élethelyzet (anyagi/családi/szociális helyzet, egészségi probléma stb.) bemutatása

röviden, hogyan képzeli el a kisközösségi formában való együttélést, mit gondol, mi nehezíti leginkább egy lakóközösség életét, lakott-e korábban kortárs közösségben

egyedül vagy párban jelentkezik o előny jelent az egyetemi évek alatt végzett kutatómunka, a tudományos/szociális/egészségügyi profilú szervezetben végzett önkéntes feladatvállalás

nyilatkozat a pályázatban kiírt feltételek elfogadásáról

Pályázat beadásának módja: on-line

Beadási határidő: 2022. augusztus 15.

Benyújtási cím: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon: 06-20-3988-753

A kuratórium az írásos jelentkezés és személyes meghallgatás alapján dönt a pályázatokról. A személyes meghallgatás időpontja: 2022. augusztus 17-18. előzetes egyeztetés alapján.

A pályázat elbírálásának határideje: 2022. augusztus 25.

hirdetés

Könyveink